gencmanifesto kurulduğundan bu güne 33 ülke tarafından okuyucu bulmuştur. Aşağıda göreceğiniz sayacturka tarafından bu tesbitler yapılmıştır. Bu blogun hiçbir siyasi güç ile uzaktan yakından alakası yoktur. Tek amacı Türk Gencini daha iyi bir noktaya taşımaktır.

genmanifesto
genckalem92@gmail.com

desteklerinizi bekliyoruz

16 Ocak 2010 Cumartesi

Gazete Galata, yeni ücretsiz gazetemiz

Bir zamanlar sokaklarda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte dağıtılan gazeteler vardı, hatırlar mısınız? Sabahın erken saatlerinde trafikte sıkışan insanlara hizmet ederek onları gazete okumaya teşvik eden bir gazete vardı.Bunlardan biri;

Gaste idi.

Başlarda herkes tarafından sevilen bu gazete, 500 bin gazete ile 6 milyon kişiye ulaşmıştı. Bu yayın kuruluşu Türkçe’ yi deyim yerindeyse katlederek ‘’ gazete’’ sözcüğünü ‘’ gaste’’ formuna dönüştürerek yayın hayatını sürdürmüştü.

Daha sonraları bu gazeteye bir de rakip çıktı. Bu ise;

20dk idi.

Doğan grubuna ait olan bu yayın kuruluşu da aynı saatler de halkımıza ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Bu gazetelerin misyonları, vizyonları bir yana halkımıza gazete okuma alışkanlığını yerleştirmekte büyük bir fayda sağladığını görmezden gelemeyiz.

Lakin günümüz de ne Gaste kaldı ne de 20 dk? Peki bu gazetelere ne oldu? Neden bir anda ortadan kayboldular. İşte bu sorular aklımdayken bir ücretsiz gazete daha ortaya çıktı. Bu ise:

Gazete Galata

Şimdilik sadece İstiklal Caddesi’ nde yayın hayatına başlayan bu gazete, hem vizyonuyla hem misyonuyla okunulmaya değer bir gazete. Bu projenin başındaki isimlerden İsmail Cem Özkan’ ın oluşu bu projeye ayrı bir tat vermişe benziyor.

Yalnız bir sıkıntıları var. Bu gazete reklam bakımından Gaste ve 20dk kadar şanslı değil. Reklam hususunda desteklerini arıyorlar. Ülkemizin en kalabalık şehri olan İstanbul’ un en kalabalık caddelerinden olan İstiklal de faaliyet gösteren bu gazetenin reklam bulamaması hayret doğrusu. Umarım bu yazıyı okuyan birileri arasından bu gazeteye destek çıkan olur. Çünkü bu ve bunun gibi gazeteler halkın refah seviyesini arttırdığı gibi onlara okuma alışkanlığı da sağlıyor hem de ücretsiz.

Ne gaste de ne de 20 dk da bir refah seviyesi yükseltici hava görememiştim ama halkın okumaya teşvik ettiğinden yararları olmadığını söylememek olmaz. Fakat Gazete Galata hem okurun refah düzeyini arttırıyor hem de halkı okumaya teşvik ediyor. Umarım bu gazete İstiklal dışındaki noktalarda da yayın hayatına devam eder.


16,01,2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder