gencmanifesto kurulduğundan bu güne 33 ülke tarafından okuyucu bulmuştur. Aşağıda göreceğiniz sayacturka tarafından bu tesbitler yapılmıştır. Bu blogun hiçbir siyasi güç ile uzaktan yakından alakası yoktur. Tek amacı Türk Gencini daha iyi bir noktaya taşımaktır.

genmanifesto
genckalem92@gmail.com

desteklerinizi bekliyoruz

7 Haziran 2009 Pazar

‘’ Evrensel’’ sözcüğü üzerine

Bildiği üzere şu günlerde Türkçe Olimpiyatları adı altında şarkı yarışması yapılıyor. Dünya’ nın çeşitli yerlerinden getirilen çocuklara Türkçe şarkılar, şiirler ezberletiyorlar. Dünya’ nın dört bir yanından getirilen bu çocuklara etkilenmemek elde değil doğrusu.

‘’ Türkçe’ yi evrensel dil yapacağız ’’ misyonu etrafında toplanan kişiler bu yarışmayı düzenliyor. Düzenliyor, düzenlemesine de ‘’ evrensel ‘’ kelimesinin anlamını bilmedikleri fikrindeyim. Türkçe Olimpiyatları yarışmasındakiler ‘’ evrensel ‘’ kelimesini bilmiyorlar. Evet bilmiyorlar!! Evrensel, herkes demek, ayrım yapmadan herkes. Ama gelin görün ki evrensel sözcüğüne gizlenen bu şahısların seçtiği kişileri inceleyelim.

Seçilen tüm çocuklar yurt dışındaki Gülen Cemaati’ nin yapmış olduğu okullarda okuyan Müslüman çocuklar. Yani farklı okullardan değil veya farklı dinlere mensup değil hepsi aynı çatı altında birleşiyor. Bence yarışmanın adını ‘’ Gülen Gövde Gösterisi’’ veya ‘’ Müslüman Çocuklar Türkçe Olimpiyatları ‘’ olarak değiştirilmeli.

Türkçe’ nin ‘’ evrensel ’’ dil olması tabi ki de herkesin hoşuna gider. İngilizce otoritesinden kurtulmak ‘’ evrensel ’’ dil olmak tabi ki de hoşlanacağımız şeyler ama sadece Müslüman kesimlerce değil diğer dinlere de mensup belki de dini olmayanlara bile seslendiğimizde ‘’ evrensel ’’ dil olacağız belki de yarışmadakilerin bir başka değişiyle ‘’ sevgi dili ‘’ .

Ama bu tür şeyleri yapmamız için çeşitli tabuları yıkmamız lazım. Ne yani şimdi Gülen olmasa bu kadar kişi Türkçe öğrenemeyecek miydi. Gülen’ e kızsak mı tebrik mi etsek ne yapacağımızı hakikaten şaşırmış durumdayız. Evet ortada Dünya’ nın dört yanının Türkçe konuşması bir yanda olayın yanlı yapılması. Duruma bir şey yapmadan sessiz mi kalacağız. Hayır…. Kuzu kuzu meee licekmiyiz. Hayır….

Öyleyse ne yapacağız ilk önce ‘’ evrensel ‘’ sözcüğünü öğreneceğiz. Daha sonra böyle bir yarışma düzenleyeceğiz. İlk adımı atalım gerisi gelir.

07,06,2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder