gencmanifesto kurulduğundan bu güne 33 ülke tarafından okuyucu bulmuştur. Aşağıda göreceğiniz sayacturka tarafından bu tesbitler yapılmıştır. Bu blogun hiçbir siyasi güç ile uzaktan yakından alakası yoktur. Tek amacı Türk Gencini daha iyi bir noktaya taşımaktır.

genmanifesto
genckalem92@gmail.com

desteklerinizi bekliyoruz

5 Haziran 2009 Cuma

Obama o olmadan ne yapardı?


Barack Hüseyin Obama, emperyalizmin başkentinin başkanı seçildiğinden beri gündemlerimizi işgal ediyor. Gerek sempatikliğiyle gerekse konuşmalarıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Konuşma demişken Obama, konuşmalarıyla oldukça dikkat çekmeyi iyi biliyor. İstanbul ve TBMM ‘ de yaptığı konuşmalar sanırım hala kulağımızdadır.

Şimdi de ise Obama, beklenen İslam Dünyası’ nı ilgilendiren konuşmasını yaptı. Yine günlerce konuşulacak cinstendi. Lakin Obama’ nın eğitim hayatı bir yana, bu konuşmaları kendisinin yazmadığı ortaya çıktı. Yani çıkıp o okuyor, alkışları o alıyor ama yazıyı yazan başkası.

Sizce önemli olan konuşmayı yapan mı, yoksa yazan mı?

Peki kim bu gizli melek?

Obama’nın Kahire’deki konuşmasını kaleme alan isim 31 yaşındaki Ben Rhodes...

Obama’nın TBMM’deki konuşmasını da yazan Rhodes, metin için İslam’la ilgili birçok kitap okudu, Ortadoğu uzmanlarından hatta Arap iş adamlarından görüş aldı.

Obama’nın Kahire’de yaptığı ve milyonlarca insanın televizyon başında canlı olarak dinlediği konuşmanın arkasında, 31 yaşındaki Ben Rhodes bulunuyor. Beyaz Saray’da Obama’nın konuşmalarını yazan dev bir ekibin üyesi olan Rhodes, özellikle Ortadoğu konularında uzman. Üniversiteden mezun olduktan sonra New York’ta yerel politikacıların kampanyalarında çalışan Rhodes, 2002 yılında Washington’da bir milletvekilinin danışmanı olarak işe başladı. 2 yıl önce de Obama’nın seçim kampanyasına katıldı. Rhodes, beklenen Müslüman açılımı konuşmasını yazmak için Obama’nın başkan seçildiği günden itibaren onu bir gölge gibi izledi. CIA’in Obama’ya verdiği brifinglere katılarak onun Ortadoğu ile ilgili düşüncelerini en ince detayına kadar öğrendi. Bu süre içinde İslam tarihi, Müslümanlığın yayılmasıyla ilgili birçok kitap okudu. Ayrıca, başta Ortadoğu ve İslam uzmanları olmak üzere, Arap iş adamlarından bile görüş aldı. Kahire gezisine 3 hafta kala da, Rhodes ve Obama, gece geç saatlere kadar Beyaz Saray’da kapalı kapılar arkasında yapılan özel toplantılarla konuşmayı hazırladı. Konuşma metnine son rötuşlar ise, iki gün önce Obama’nın ekibinin Riyad’da kaldığı oteldeki özel süitinde yapıldı. Obama’nın Ankara’da TBMM’ye hitaben yaptığı konuşmayı da hazırlayan Rhodes, tüm metni Başkan’ın tavsiyeleri ve eleştirilerini dikkate alarak yazıyor.

Acaba Obama o olmadan gerçekten Obama olabilir miydi?

05,06,2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder