gencmanifesto kurulduğundan bu güne 33 ülke tarafından okuyucu bulmuştur. Aşağıda göreceğiniz sayacturka tarafından bu tesbitler yapılmıştır. Bu blogun hiçbir siyasi güç ile uzaktan yakından alakası yoktur. Tek amacı Türk Gencini daha iyi bir noktaya taşımaktır.

genmanifesto
genckalem92@gmail.com

desteklerinizi bekliyoruz

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Eski tas eski hamam

İktidarın kabine revizyonuna gideceğiz sözlerini hatırlar gibiyim. Devamında da gittiler. Bakanların bazıları değişti. En dikkat çekenlerden biri ise MEB oldu. Uzun bir süredir bakanlık Cemil Çicek’ e aitti. Yaptıklarıyla oldukça dikkat çekmişti ve sonunda yerini Nimet Çubukçu’ ya bıraktı. Yeni bakanın ilk yaptıklarıyla dikkatleri üzerine topladı. Bazı kesimlerce devrim diye tabir ettikleri değişiklikler yaptı. Belki yaptıkları doğruydu ama daha büyük hataları düzeltmedi.

Çiçek döneminde yapılan hatalar hala ediyor. Bu ise zihniyet meselesi. Çoğu sorularda iktidar sahipleri çaktırmadan kendi misyonlarını genç bireylere aşılamaya çalışıyor. Çiçek döneminde olan bu olaylar Çubukçu döneminde de olmaya devam ediyor. Eski tas eski hamam misali.

Eğitim- İş Genel Başkanı Yüksek Adıbelli, 16 mayısta yapılan Açık Öğretim Lisesi Sınavı’ ndan Atatürk’ e yönelik ağır hakaret bulunan bir sou olduğunu öne sürdü. Adıbelli, söz konusu soruyu skandal olarak nitelendirdi. Adıbelli, 16 mayıs 2009 cumartesi günü Türkiye genelinde yapılan Açık Öğretim Lisesi Sınavı’ nın bir skandala neden olduğunu söyledi. Sınavın T.C Devrim Tarihi ve Atatürkçülük – 1 dersine ait 11. sınıf sorusunda Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ e ‘’ apaçık’’ hakaret edildiğini söyleyen Adibelli, şunları söyledi :

‘’ Kitapçıkta, ‘ Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ ün kişisel özelliklerinden biridir? ‘ a) Hayalperest oluşu b) Maceracı oluşu c) Mantıklı oluşu d) Mandacı oluşu şeklinde yer almıştır. Bu sıfatların Türk ulusunun makus talihinin yenmenin ötesinde bütün mazlum ulusların idolünü haline gelmiş bir kahraman adıyla birlikte anılmasını, cehaletin doruğu olarak değerlendiriyoruz. Aksi halde bu sıfatların Atatürk’ ün adıyla birlikte bir soruda seçenek olarak dahi verilmesi onun aziz hatırasına ihanet, Türk ulusuna hakarettir. Bu pervazsızlığın resmi bir sınavda yapılacağı olasılığını düşünmek daha istemiyoruz. Böyle bir soruyu hazırlayan, denetleyen ve bu ulusun gençlerinin önüne koyma aymazlığını gösterenleri kınıyor, Cumhuriyetin savcılarını bu konuda sorumluluğu olanlarla ilgili olarak göreve çağırıyoruz. ’’

Söz konusu sorunun sınav kitapçığında yer almasına ‘’ sebep olanlara’’ yönelik konuşan Adıbelli, ‘’ Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusunun kurutuluşunu emperyalist güçlerle işbirliğine endeksleyen hayalperest zihniyete kafa tuttuğu, Çanakkale Cephesinin maceraperest Alman komutanlara emanet edecek kadar maceracı paşalara karşı çıktığı, kendi saltanatını korumak için mandacı bir ruh hayliyle, bir devletin boyunduruğunu çözüm gibi gösteren padişaha boyun eğmediği için, bu sıfatlarla asla ama asla bir arada anılamaz’’ dedi.

MEB, 16 mayısta yapılan Açık Öğretim Lisesi Sınavı ‘nda Atatürk’ e yönelik bir soruda, ‘’ hayalperest, maceracı ’’ sözlerinin bulunmasına yönelik inceleme başlattı.

A kişisi gider, B kişisi gelir oda gider başkası gelir ama keşke değişen şey kişiler değil de zihniyet olsa…..

20,05,2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder