gencmanifesto kurulduğundan bu güne 33 ülke tarafından okuyucu bulmuştur. Aşağıda göreceğiniz sayacturka tarafından bu tesbitler yapılmıştır. Bu blogun hiçbir siyasi güç ile uzaktan yakından alakası yoktur. Tek amacı Türk Gencini daha iyi bir noktaya taşımaktır.

genmanifesto
genckalem92@gmail.com

desteklerinizi bekliyoruz

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Geçmişten bir manzara

1920 başlarında olan bir diyalogu anlatmak istiyorum. Vahdettin ile görüşmeye iki hoca ve üç vekil gider.

Rauf Bey:
- Millet, haysiyet ve istiklale aykırı bir kaydı kabul etmemeye kesin kararlıdır. Milletin sizden istirhamı, haysiyet ve istiklale aykırı bir anlaşmaya imza koymanızdır.
Vahdettin:
- Rauf Bey, millet bir koyun sürüsüdür! Bu sürüye bir çoban lazım. İşte o çoban benim!

Ahmet Taner Kışlalı’ nın kitabından alınan bu diyalog bana yıllar önce Gazze’ de söylenen şu sözleri hatırlattı:’’ Çok yaşa Abdülhamit!’’

Abdülhamit dönemi hala tartışmalar yaratan bir dönemdir. Abdülhamit’ in yıkılmaya çalışan bir devleti ayakta tutmaya çalıştığı mı yoksa hâin mi olduğu hâla tartışılıyor. Ama şu bir gerçek ki Osmanlı çağa ayak uyduramadığı yüzünden yıkılmaya mahkum oluyordu.

Yıl 2009 İsrail ile Filistin arasında çatışmalar hâla sürüyor. Ve oradaki yapılan olaylara tek bir devlet sesini çıkarmaya çalışıyor: Türkiye

Türkiye’ nin izlediği bu siyaseti bazıları iç siyaset için diyor bazıları arabuluculuk. Her ikisini de savunanlar var tabi ki de.

Son Davos olayından kimse Türkiye’ nin ne yaptığını anlayamadı. İç siyasete mi yoksa arabuluculuğa mı yoracaklarını şaşırdılar.

Olayı iç siyasete bağlarsak iktidarın yanında olanlar arttı ve iktidar tahtını daha da sağlamlaştırdı. Bu bakımdan iç siyaset olması bir bakıma olumlu. Dış siyasete bağlarsak ki bu biraz korkutucu bir senaryo. İsrail’ i ve hayliyle Yahudi lobilerini karşımıza almış olacağız. Bu durumda Türkiye’ nin dış siyasetinde pekte olumlu olacağına benzemiyor.

Üzülerek söylemek gerekirse ülkemiz içindeki değişimler dış güçlerin tetiklemesi ile olmuştur. Darbeler bile dışarıdan yönetilir, içteki figüranlar oynar. Oynayan figüranlar yüzlerini mahkeme önünde görmeyiz ama ekranlardan eksik olmazlar.

Davos olayını bizim iç işlerimize yönelik bir hareket olmasını umarım dış devletler anlarda bize yeni bir müdahalede bulunmazlar. Çünkü her müdahale de bulunduklarında bizleri geriye götürmüşlerdir ve götürürken de ne kadar kardeş kanı döküldüğü ortadadır.

Gazze’ de atılan sloganlarda 2. Abdülhamit söyleniyorsa eğer, bir ülke için pek hayra alamet değildir diye düşünüyorum, umarım sonumuz Osmanlı gibi olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder