gencmanifesto kurulduğundan bu güne 33 ülke tarafından okuyucu bulmuştur. Aşağıda göreceğiniz sayacturka tarafından bu tesbitler yapılmıştır. Bu blogun hiçbir siyasi güç ile uzaktan yakından alakası yoktur. Tek amacı Türk Gencini daha iyi bir noktaya taşımaktır.

genmanifesto
genckalem92@gmail.com

desteklerinizi bekliyoruz

31 Mayıs 2009 Pazar

İçki onlara yasak bize değil

Muhafazakar kesimlerce içki satılan yerlere karşı aşırı derece bir antipati oluştu. Bunun temeline baktığımız da İran, S.Arabistan gibi İslam ülkelerinde içkinin satışının yasak olması, satanların da büyük bir çoğunluğu ise ölüm gibi cezalarla cezalandırıyorlar. Lakin böyle davranışlar ülkemizde de artmaya başladı.

Atatürk İlke ve İnkılapları’ nın 1938 yılında anayasaya girmişti. Herkesin bildiği gibi bu ilkelerden biri de ‘’ Laiklik ’’ ilkesidir. Hani bazılarımız bilmiyor olabilir ama bu ilkenin anlamı ‘’ din ile devletin birbirine karıştırılmaması ’’ olarak literatürlerde yer alır. Ama özellikle Akp iktidarı bu ilkeyi hiçe sayıyor. Moda’ da içkinin yasaklanması, ayrıca Keçiören olaylarında olduğu gibi içki tıpkı İran, S.Arabistan ülkelerindeki gibi yasaklanmaya çalışıyor.
Bizim bu ülkelerden tek farkımız ‘’ laiklik ’’ anlayışını benimsemiş olmamızdı ama artık onunda kalktığı görüyoruz.

Bu kesimlerce, Başbakanın ‘’ Reina düşmanlığı ‘’ Bülent Uygun’ un ‘’ Laila düşmanlığı ’’ gibi bu konuşmalar devam eder. Medyanın sürekli üzerinde durduğu bu diyalogları almanın sebebi yine medya da yer alan bir haberden dolayı.

Bu kesimin bugün Reina’nın müşteri kitlesinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Koçarslan, Türkiye’nin ambalajı Reina’ya Türkiye’yi yönetenlerin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Reina’nın müşterilerinin yarısı yabancı, normalde buraya gelmeyen pek çok işadamı da yabancı bir misafiri olduğu zaman mutlaka buraya getiriyor. Muhafazakar işadamlarımız bile iş görüşmeleri için buraya geliyor. Çünkü Reina ortaklıkların yapıldığı, Türkiye’nin pazarlandığı, satıldığı yerdir, Türkiye’nin ambalajıdır. İşadamlarının önünü açan bir referanstır. Ama muhafazakar işadamları buraya girmeyen Başbakan’a Reina’nın ortaklık yaptıkları yer olduğunu söyleyemiyorlar, çekiniyorlar. Bu onların Reina’ya borcudur” diye konuştu.

Arap ülkerinde içkinin yasak olduğu söylemiştim, bizim ülkemizde de yasaklaştırmaya çalışıyor ama iş o kesimlere gelince yasak olmuyor. Reina’ ya gidebiliyorlar ama başkası gidince ‘’ dinsiz ’’ oluyor. Bu hususta da ülkemizde en fazla içkinin muhafazakar kesimlerin büyük bir çoğunluğunun bulunduğu Konya’ nın oluşu oldukça dikkat çekicidir.

Körfez ve Arap ülkelerinden müşterilerinin sayısının arttığını da anlatan Koçarslan, bu durumun “Reina’da alkolsüz bira satışlarını artırıp artırmadığına ilişkin soruya, ”Bugüne kadar alkolsüz birayı sadece Formula1 pilotu Michael Schumacher istedi. Reina’da yoktu, aldırdık, ikram ettik. Başka kimseye vermedik“ cevabını verdi. Ekonomik krizin eğlence sektörünü olumsuz etkilediğini ve işlerinin bu kış geçen kışa göre yüzde 45 düştüğünü dile getiren Koçarslan, yerel seçimlerden sonra canlanmanın başladığını belirtti. Koçarslan, “Bizde kışın işler azalır ama bu yıl ekstradan yüzde 45 düştü. Kriz döneminde adam bir yandan işçi çıkarırken bir yandan da Reina’da görünmek istemiyor. Başka bir yerde görünse sorun yok ama Reina’ya görülürse laf edilir, o yüzden de işler düştü“ dedi.

Önceki yıl genel seçimlerde Reina’ya gelenlerin yüzde 90’nın AKP’ye oy verdiğini söyleyen Koçarslan, yerel seçimlerde bu oranın düştüğünü vurguladı. Koçarslan, ”Yerel seçimlerde benim müşterilerimin de AKP’ye verdiği oylar düştü. ’Özel hayatıma müdahale etmeyin, gece hayatıma dokunmayın’ dediler. Benim müşterilerden aldığım mesaj bu“ değerlendirmesini yaptı. Koçarslan, Reina’nın da olduğu sahil şeridini bir türlü turizm bölgesi ilan etmeyen AKP iktidarının en iyi işlerinden birinin eğlence sektöründe mafya ve rüşveti bitirmesi olduğunu söyledi. Koçarslan, ”Şimdi mafya diye bir şey kalmadı, bu iktidar hepsini bitirdi, haraç kesen, yol kesen yok oldu. Rüşvet bitti“ diye konuştu.

31,05,2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder