gencmanifesto kurulduğundan bu güne 33 ülke tarafından okuyucu bulmuştur. Aşağıda göreceğiniz sayacturka tarafından bu tesbitler yapılmıştır. Bu blogun hiçbir siyasi güç ile uzaktan yakından alakası yoktur. Tek amacı Türk Gencini daha iyi bir noktaya taşımaktır.

genmanifesto
genckalem92@gmail.com

desteklerinizi bekliyoruz

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Türkan Saylan öldürüldü mü?

Müslüman kesimlerce konuşulan bazı diyaloglara kulak kabartırım. Şu an aklıma gelen ise: ‘’ Ölünün arkasından konuşma. Günahtır. ‘’ Ne kadar doğru, ne kadar yanlış diyalogu tartışacağıma dikkatimi şu olaya çekeceğim.

Geçtiğimiz gün Türkan hocamızı kaybettik. Hocamızı anlatacak kadar anlamlı kelimler bulamadığımdan o işi başka kişilere bırakalım.

Vakit Gazetesi, internet sitesi olan habervaktim.com ‘ da ‘’ Saylan’ a otopsi yapılacak mı? Başlığıyla verdiği haberde dudak uçuklatan bir senaryoyla saldırılarını sürdürdü. Gazetenin diğer saldırılarını hatırlar gibiyim. Bu arada ölünün arkasında da gayet güzel konuşuluyormuş, kişi onlardan olmayınca. Mahkeme yasağına rağmen – Halen de müdahale olmadı – Ergenekon Terör Örgütü ( ETO ) tanımlamasının kullanıldığı haberde Saylan’ a otopsi yapılması istendi:

Bugün sabah saatlerinde vefat eden ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan’ ın cenazesi otopsi yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Ergenekon soruşturması kapsamında evi arandıktan sonra mazı medya organlarınca uzun süre ekranlarda tutulan Türkan Saylan’ ın, birçok faili meçhul cinayet işlediği iddia edilen Ergenekon tarafından propaganda amaçlı olarak öldürülmüş olabileceği kuşkusu bulunuyor. Hatırlanacağı üzere Saylan’ ın evi arandıktan sonra, bazı medya organlarında Türkan Saylan’ ın kanser hastalığı üzerinden propaganda amaçlı günlerce haber ve yorum yapılmıştı. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine atılan bombaların Ergenekon tarafından gerçekleştirildiğinin ortay çıkması, kamuoyunda ‘’ Acaba Saylan da propaganda amaçlı öldürülmüş olabilir mi? ‘’ sorusunu akıllara getiriyor.

Ergenekon tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen cinayet ve bombaların hafızalarda bıraktığı yer nedeniyle, kamuoyu Saylan’ ın ölümü üzerindeki şüphelerin giderilmesi için otopsi yapılmasını bekliyor.

Saylan’ a sürekli saldırılarda bulunan medya kuruluşunun böyle bir olaya dikkat çekmesi ilginçtir. Bu ülkeye faydaları saymakla bitmeyen böyle bir insan bir amaç uğruna öldürülmesi bizleri daha da üzer. Umarım öyle değildir. Lakin olayın bir ilginç tarafı daha, o medya kuruluşunun deyim yerindeyse imana gelmesi. Türkan hocanın vefatına onlarında üzüldüğü ap açık.

20,05,2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder