gencmanifesto kurulduğundan bu güne 33 ülke tarafından okuyucu bulmuştur. Aşağıda göreceğiniz sayacturka tarafından bu tesbitler yapılmıştır. Bu blogun hiçbir siyasi güç ile uzaktan yakından alakası yoktur. Tek amacı Türk Gencini daha iyi bir noktaya taşımaktır.

genmanifesto
genckalem92@gmail.com

desteklerinizi bekliyoruz

31 Mayıs 2009 Pazar

‘’ Van minüt’’ faturası

Herkesin bildiği üzere milli Davos Fatiği’ miz pardon başbakan bir an aklım ona açılan pankartlara gitmiş bulundu. 2009 Davos Ekonomik Forumu’ na yumruğunu vurdu pardon pardon yine aklım o karşılamaya gitti, damgasını vurdu diyecektim. Moderatör ve Şimon Perez ile yaşadığı olayları hepimiz biliriz. Şimdi herkesin söylediklerini tekrarlayarak papağanlık yapmanın lüzumu yok. Bu olay ne derece ilgilendirir orası önemli değil ama bu olayın ülkemize bir faturası belirlendi. Siyasi boyutu bir yana ekonomik olarak belirlenen bu miktar hiçte yok sayılacak cinsten değil.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki Dünya Ekonomi Forumu'nda Gazze oturumunu terk etmesiyle başlayan Türkiye- İsrail gerginliğinin faturası turizm kenti Antalya'ya kesildi.

Gerginliğin hemen ardından İsrail turizm pazarında yaşanan kan kaybı, küresel krizle birleşince, yeni sezonda Antalya'ya gelen İsrailli turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 65 düştü. Geçen yılın ilk 4 ayında 77 bin 237 İsrailli turisti konuk eden Antalya, 2009'un aynı döneminde yalnızca 27 bin 534 İsrailli turiste Shalom (selam) diyebildi. Bu sonuçla turizm hanesinden 50 bin 237 turist silinen dünya kenti Antalya, yıllık 350 bin turistin geldiği İsrail pazarını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan düşüş nedeniyle endişelerini dile getiren turizm temsilcileri ise kan kaybını durdurmak adına yeni projeler üretmeye başladı. Olumsuz havanın turizm hedeflerini etkileyeceğini savunan turizmciler, "Önlem alınmazsa İsrail pazarı küçülmeye devam eder" dedi.

İsrail pazarındaki ciddi küçülmenin Türkiye'ye ders olması gerektiğini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu, turizm hassasiyetlerinin dikkate alınmaması halinde yaşanan olumsuz havanın devam edeceğini vurguladı. Turizmle ilgili konularda sektör temsilcileri kadar ülke yönetimindeki kişilerin de sorumluluk sahibi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Davos olayı turizmin ne kadar hassas olduğunu bir kez daha göstermiştir. Eğer bazı şeylere dikkat edilmezse işte ortaya böyle bir sonuç çıkar" dedi.

`One minute' olayının ekonomik krizle birleşmesiyle İsrail pazarında ciddi küçülme yaşandığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Tabii ki bu küçülmenin tek sorumlusu politik çekişmeler değil. Fakat herkes söylediklerine dikkat etmeli. Bu ister politikacı olsun, isterse bu memleketteki en basit işi yapan vatandaş. Eğer `turizm bizim gözbebeğimiz diyorsak' ona göre davranmalıyız. Aksi takdirde bu olaylarla daha çok karşılaşırız" diye konuştu.

İsrail- Türkiye arasındaki taşımacılığın yüzde 40'lık bölümünü karşılayan Flying Carpet adlı seyahat acentasının Antalya Temsilcisi Serdar Ünsalan da, "One minute'nin etkisi bizi vurdu. Bu etkinin 2011 yılına kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz. İsrail pazarında bu yıl yaşanan küçülmenin Türkiye'ye zararı yaklaşık olarak 100 milyon dolar. Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Umarım bu kan kaybı en kısa zamanda durdurulur" dedi.

Pazardaki küçülmenin önüne geçmek için yeni bir proje hazırladıklarını belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır ise küçülmeye tek bir pencereden bakmanın doğru olmayacağını belirterek şöyle konuştu:

"Pazardaki düşüş sadece politikaya bağlanmamalı. Madem ortada yüzde 65'lere varan bir daralma var. O zaman biz ne yapacağımızı, bu daralmanın önüne nasıl geçeceğimizi konuşmalıyız. Turizm sektörü temsilcileri ile birlikte İsrail'de düzenlenecek özel bir program hazırlığı yapıyoruz. Ekside giden ibreyi yeniden artıya çevirmeyi amaçladığımız bu program için hazırlıklar sürüyor. Eğer kaynak konusundaki süreci tamamlayabilirsek, İsrail'e giderek burada özel bir program yapacağız. Bu programa İsrail'de çok sevilen bir sanatçıyı da götürmeyi planlıyoruz. Bu sayede İsrail'le olan ilişkilerimizi yeniden güçlendireceğiz."

31,05,2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder